Naar de content

Verhoog de veiligheid en productiviteit met Cobee

26 oktober 2023

Verhoog de veiligheid en productiviteit met Cobee

Als je organisatie al gebruikmaakt van Microsoft Entra ID (voorheen Microsoft Active Directory), hebben we geweldig nieuws voor je. Cobee kan nu worden geïntegreerd met Entra ID, en dat opent de deur naar veiliger en efficiënter inloggen via Single Sign-On (SSO).

Wat is Single Sign-On en waarom is het veiliger?

Single Sign-On, is een beveiligingsfunctie waarmee je met één enkele set inloggegevens toegang krijgt tot meerdere applicaties, waaronder Cobee. Het is een oplossing die niet alleen de gebruikerservaring verbetert, maar ook de beveiliging versterkt.

Met traditioneel inloggen moeten gebruikers meerdere wachtwoorden onthouden en beheren voor verschillende applicaties. Dit brengt risico’s met zich mee, omdat zwakke wachtwoorden of het delen van wachtwoorden de beveiliging in gevaar kunnen brengen. Met de Microsoft Entra ID koppeling is dit verleden tijd.

Verhoog de veiligheid en productiviteit met Cobee

Hoe werkt Single Sign-On met Cobee?

Het proces is eenvoudig en veilig:

  1. Meld je aan bij Microsoft Entra ID zoals je normaal zou doen
  2. Ga naar het dashboard en klik op het Cobee icoontje. Hier hoef je niet opnieuw in te loggen. Microsoft Entra ID herkent je en zorgt voor een automatische en veilige toegang tot Cobee
  3. Of via de inlogpagina van Cobee met slechts een muisklik

De voordelen van inloggen vanuit Microsoft Entra ID voor Cobee-gebruikers:

  • Verbeterde beveiliging: Omdat je geen afzonderlijke inloggegevens voor Cobee hoeft te onthouden, is er minder kans op wachtwoord lekken.
  • Gebruiksgemak: Gebruikers hoeven slechts één set inloggegevens te onthouden, wat het inlogproces vereenvoudigt en tijdwinst oplevert.
  • Beheer: Beheerders kunnen moeiteloos toezicht houden op wie toegang heeft tot Cobee en wie niet. Wanneer een medewerker het bedrijf verlaat, is het uitschakelen van hun toegang een fluitje van een cent. Dit niet alleen verhoogt de beveiliging door onmiddellijke deactiveren van toegang, maar bespaart ook kostbare tijd die anders zou worden besteed aan het handmatig beheren van individuele gebruikersaccounts.

Standaard functie voor alle Cobee gebruikers

Koppel Cobee met Microsoft Entra ID en ervaar de voordelen van een veiliger en productiever inlogproces. Het enige wat je nodig hebt, zijn Entra ID inloggegevens. Voor verdere begeleiding en ondersteuning, helpen we graag bij het integreren. Verhoog de beveiliging en de productiviteit van je team – het is nu slechts één simpele integratie verwijderd. Al een Cobee bedrijfsaccount, neem dan contact met ons voor de SSO-handleiding en support, indien nodig.

Bekijk ook

7 tips: zo schrijf je een doeltreffende bewonersbrief

16 februari 2024

Update – 2024.1

29 februari 2024