Naar de content

Upgrades – januari 2022

25 januari 2022

We zijn het nieuwe jaar enthousiast begonnen! Er staat weer een nieuwe update online met veel leuke upgrades.
Welke wijzigingen zijn in januari 2022 doorgevoerd? Waar zitten de upgrades?

> PROJECTEN

In het projectenoverzicht is nu ook een kolom met het ingevulde projectnummer toegevoegd. Op het projectnummer is ook te sorteren.

 

> ADRESSEN

>> VRIJE VELDEN

Binnen Cobee zijn adressen de basis. Voor toevoegen van een adres zijn enkele adresgegevens nodig. Voor toevoegen van contactpersonen eveneens. Naast adresgegevens en contactpersonen kan er nog meer adres gebonden informatie worden opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan data en tijden voor een afspraak. Of een gemaakte keuze qua kleur voordeur. Deze data willen we op adresniveau opslaan. Maar deze data willen we ook in informatieteksten, planningen, correspondentie etc. delen.
Via Adressen – Vrije velden zijn Vrije velden toe te voegen. Ofwel velden waar we op adresniveau data op kunnen opslaan. Deze Vrije velden vind je terug onder het menu-item Vrije velden als we verder klikken op een adres. Het vrije veld kan hier worden ingevuld.
Heb je voor veel adressen data in te voeren? Dan is het handig om deze data te importeren. Wanneer je een export maakt of een Excel sjabloon download, dan staan in dit Excel sjabloon ook de aangemaakte Vrije velden. Data kan hier worden ingevuld en het bestand kan opnieuw worden geïmporteerd. De vrije velden zijn nu ingevuld met data.
De data van de Vrije velden kan worden gebruikt als placeholder in informatieteksten, planningen en correspondentie.
Benieuwd hoe de Vrije velden aangemaakt en ingevuld kunnen worden? Neem vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen graag.

>> GROEPEN

Adressen kunnen worden gegroepeerd. Groepen komen overal binnen Cobee terug. Groepen tonen we binnen Cobee middels een label. Een groep kunnen we nu ook een kleur meegeven. Het label van een groep krijgt de door jou gekozen kleur en wordt in heel Cobee beheer met deze kleur getoond. Gebruik van kleur spreekt veel meer! Daarnaast kan het zeker handig zijn als een bepaalde groep bepaalde aandacht of urgentie kent. Door het zien van de kleur van het label, word je hierop geattendeerd.
Ga jij groepen een kleur geven?

 

> CORRESPONDENTIE

Het is ook mogelijk om een retourenveloppe bij een te versturen brief via Cobee mee te laten sturen. Handig als je bijvoorbeeld een fysieke enquete wenst te versturen. Met bijvoegen van een retourenveloppe kunnen de ingevulde enquetes naar jullie retour worden verstuurd. Let wel op: de retourenveloppe dient een antwoordnummer te kennen.
Ook een brief versturen met een retourenveloppe? Cobee maakt deze graag voor je aan en voegt deze toe aan jullie bibliotheek, zodat jij deze kunt selecteren als mogelijkheid mee te verzenden bij een te versturen brief.

Ingeplande correspondentie klaar staan? Mag de ingeplande correspondentie toch nog niet worden verstuurd om redenen als een foutieve vermelding in de brief of uitloop van de planning? Dan kan ingeplande correspondentie worden verwijderd. Adressen kunnen worden geselecteerd en kunnen worden verwijderd voor verzending. Worden alle ingeplande adressen verwijderd? Dan wijzigt de status van de correspondentie van Ingepland naar Geannuleerd.

 

> DRAAGVLAK

Bij duplicaat van een project worden de ingegeven instellingen en formulier(en) mee gedupliceerd.

 

> OPNAME

Bij duplicaat van een project worden de formulier(en) mee gedupliceerd.

Het formulier element Toelichting kan vanaf nu ook worden getoond als resultaat op het opnameformulier. Wel zo duidelijk als hier een belangrijke afstemming of overeenstemming in wordt omschreven.

In het resultatenoverzicht is een zoekfunctie toegevoegd. Zo kun je zoeken op een adres, straatnaam of huisnummer om de resultaten van het opnameformulier op een snelle manier naar voren te halen.

Per adres genereert Cobee een PDF bestand met de resultaten. De vervolgbladen van het resultaat zijn in de footer nu voorzien van het adres van het resultaat. Ga je de resultaten printen? Het resultaat bestand per adres is zo gemakkelijk bij elkaar te vinden.

 

> COMMUNICATIE

Wat hebben we gewijzigd in de modules die vallen onder het menu-item Communicatie?

>> INFORMATIE

De informatieteksten die we kunnen delen op de persoonlijke informatiepagina van bewoners/huurder worden gekoppeld aan een menu-item. Tot op heden kon er gebruik gemaakt worden van de door Cobee voorgedefinieerde categorieën: Binnen, Buiten en Overige.
Maar vanaf nu kan een informatietekst worden gekoppeld aan een eigen aangemaakte categorie!

Onder het menu-item informatie hebben we een extra submenu-item toegevoegd. In dit submenu-item vinden we de items Informatie en Categorieën. Onder Informatie worden de informatieteksten toegevoegd, zoals we dat gewend zijn. Via het submenu-item Categorieën kunnen naar eigen wens categorieën worden aangemaakt waaraan een informatietekst gekoppeld kan worden. Een categorie kan worden toegevoegd door gebruik te maken van de knop + Toevoegen.
Jij hebt invloed op de volgorde van de categorieën. Door een aangemaakte categorie te pakken en te verslepen bepaal je de volgorde van het tonen van de categorieën op de persoonlijke informatiepagina.

In de informatietekst bepaal je aan welke categorie de informatietekst gekoppeld mag worden. Uiteraard worden alle aangemaakte categorieën in dit dropdown menu getoond.

Heb je vragen over het aanmaken van eigen categorieën in Informatie? Neem gerust contact met ons op!

>> PLANNING

Heb je een duidelijke dagplanning gemaakt en is deze dagplanning ook van toepassing voor een of meerdere andere adressen, maar met een kleine wijziging in de planning of een andere startdatum? Dupliceer dan de dagplanning! Dagplanningen kunnen nu via Acties worden gedupliceerd.

Is de planning naar wens opgemaakt? Je hebt nu ook de mogelijkheid om de planning te exporteren naar PDF. We leveren een PDF bestand met de algemene balkenplanning. Hier staan alle adressen onder elkaar opgesomd. Ook maken we een PDF bestand op van de dagplanning per adres. Hierin heb jij de keuze uit een eenvoudige of een uitgebreide planning per adres. De eenvoudige planning per adres geeft aan welke werkzaamheden er op welke data worden uitgevoerd. In de uitgebreide planning kan een bewoner/huurder ook nog informatie lezen over de uit te voeren werkzaamheden en wordt er aangegeven welke overlast er ervaren kan worden.

Wens je de planning per adres ook fysiek bij de bewoner/huurder af te geven? Gebruik hiervoor de nieuwe export mogelijkheid van Cobee! Het export bestand kan als geprinte versie fysiek bij de bewoner/huurder worden afgegeven.

>> EIGEN MODULE

Eigen module? Ja, een eigen module! Had jij hier al over gelezen? Het is mogelijk om een eigen module aan te (laten) zetten. Deze eigen module kun je zelf een module naam geven. Bijvoorbeeld Meldingen. Onder deze module kunnen dan bepaalde belangrijke meldingen worden geplaatst.

De eigen module kent dezelfde programmering als de module Informatie. Er kunnen meerdere items worden gedeeld met verschillende adressen. Achter ieder item kan een tekst, afbeelding en/of video worden gedeeld.

Wil jij in een of meerdere projecten ook gebruik maken van de eigen module? Neem contact met ons op en wij zetten de eigen module voor je aan!

 

> OPLEVERING

Sinds enkele weken staat onze nieuwste module, de oplever module live! Met de oplever module van Cobee kun je in de app opleverpunten toevoegen. Dit kan op adresniveau, maar dit kan ook voor een gemeenschappelijke of algemene ruimte zoals bijvoorbeeld een trappenhuis. Aan het opleverpunt kan een verantwoordelijke worden gekoppeld. Een verantwoordelijke is degene die verantwoordelijk wordt gesteld voor correct opleveren van het aangemaakte opleverpunt. De verantwoordelijke kan het opleverpunt in Cobee markeren als te controleren. Is de controle akkoord bevonden, kan het opleverpunt worden afgehandeld. Zo heb je in een overzicht duidelijk welke opleverpunten zijn aangemaakt en nog open staan tot uitvoering, welke opleverpunten gecontroleerd kunnen worden en wat is afgehandeld. Wel zo duidelijk!
Benieuwd naar de oplever module van Cobee? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij verzorgen vrijblijvend een demonstratie van deze module.

 

> KEUZE

Wij zijn heel druk met programmeren van nog een nieuwe module: de keuze module! We hebben nog even de tijd nodig om alle puntjes op de i te zetten en dan komt deze module live.
Benieuwd? Houd je e-mail in de gaten!

 

> BIBLIOTHEEK

>> CONTACTPERSONEN

In de bibliotheek kunnen nu ook Contactpersonen worden toegevoegd en opgeslagen.

 

> ACCOUNTS

Eerder was het alleen mogelijk om een of meerdere gebruikersaccounts binnen jullie bedrijfsaccount van Cobee te verwijderen. Het is nu ook mogelijk om een of meerdere gebruikersaccounts te deactiveren. Ofwel blokkeren voor toegang tot jullie bedrijfsaccount van Cobee.

 

Hulp nodig?
Vragen over de upgrades? Of kom je er niet helemaal uit en/of heb je hulp nodig? Bel of mail ons dan gerust!

Contact opnemen

Bekijk ook

7 tips: zo schrijf je een doeltreffende bewonersbrief

16 februari 2024

Upgrades – oktober 2023

9 oktober 2023