Naar de content

Upgrades – februari 2023

4 april 2023

We updaten je graag over onze module Opname. 

Opnames kunnen in het vervolg gedaan worden met de module Formulieren!

Benieuwd? Hieronder check je het. 

Module Formulieren

> VAN OPNAME NAAR FORMULIEREN

De module Opname is gemaakt voor het doen van opname’s maar wordt inmiddels ook gebruikt voor (werkplek)inspecties, sleuteloverdrachten, schadeformulieren en schouwrapportages. Ofwel, breed inzetbaar.
De naam Formulieren is hierin overkoepelend en past daarom beter bij deze module.

In de module Formulieren stel je gemakkelijk een formulier samen. Met de beheerapp op je smartphone of tablet voer je alle gegevens, maatvoeringen en foto’s direct digitaal in Cobee in. Dit maakt je werk een stuk gemakkelijker, sneller en dus efficiënter. Het is ook mogelijk bewoners het formulier zelf in te laten vullen. Je plaatst het formulier dan met een simpele klik op de bewonerspagina. 

> SAMENSTELLEN VAN JE FORMULIER

Bij het samenstellen van een formulier kunnen er in de nieuwe update verschillende nieuwe instellingen meegeven worden.

Bij deze de belangrijkste op een rij;

  • Categorisering mogelijk 
  • Openbaar publiceren
  • Meerdere keren hetzelfde formulier invullen
  • Bevestigingsboodschap zelf bepalen

Onderdelen van het formulier ter plekke dupliceren
Bij het samenstellen van het formulier kan nu ook per sectie aangegeven worden of de gebruiker kan dupliceren tijdens het invullen van het formulier. 

Nog gebruiksvriendelijker een formulier opstellen
Per element in het formulier kan makkelijker aangegeven worden of de informatie wel of niet verborgen moet worden voor bijvoorbeeld bewoners. Bij de elementen kort antwoord, lang antwoord en nummer kan je een standaard waarde meegeven en zelfs vrije velden als standaard waarde gebruiken.

Werken vanuit standaard formulieren
Wanneer een formulier moet voldoen aan standaarden kan dit opgeslagen worden in de bibliotheek. Diegene die het formulier maakt bepaald; wat hierin de vaste waardes zijn, in welke projecten het formulier te gebruiken is en welke gebruikers recht hebben om aanpassingen te doen. Dit is handig voor bijvoorbeeld VCA formulieren. 

> INVULLEN VAN JE FORMULIER

Bij het invullen van het formulier kunnen meerdere foto’s per onderdeel gemaakt worden. Vervolgens kan er per foto een tekening gemaakt worden, pin(s) met detail geplaats worden of een opmerking toegevoegd worden. 

Om meer inzicht te geven qua verloop van het proces is een handige voortgangsbalk toegevoegd en is voorafgaand aan het ondertekenen (ook rechtsgeldig) en/of versturen een samenvatting bekijken.

> STATUS & EXPORTEREN

Voor een overzicht van alle formulieren is een nieuwe statuspagina gemaakt. 

Bij het exporteren kunnen meerdere formulieren tegelijk geëxporteerd worden. In de export kan gezocht worden naar  specifieke foto’s. Dit is mogelijk doordat een naam meegegeven kan worden bij het samenstellen van het formulier.

Per sectie is het mogelijk om een kleurlabel toe te voegen. In het opmaken van een meterkastlijst levert dit een nog duidelijkere leesbaarheid op. 

Nieuwe upgrades

> INLOGGEN

Het inloggen is vereenvoudigd. De bewoner logt voortaan eenmalig in met hun eigen postcode, huisnummer en 6-cijferige activatiecode. Na de eerste keer inloggen zal een eigen wachtwoord gekozen worden. Daarna is het inloggen slechts met eigen postcode en het zelfgekozen wachtwoord.

> BIBLIOTHEEK & MEDIA

Aan de losse teksten en informatieteksten kunnen tags gekoppeld worden. Met de tags kan een duidelijker overzicht gemaakt worden. Tags zijn daarnaast ook op onderwerp te filteren.

De afbeeldingen zijn te categoriseren in de mediatheek.
Per project is een losse mediatheek aan te maken.

Support en vragen

Ga je aan de slag met de nieuwste ontwikkelingen?
Bekijk de gebruikshandleiding op onze supportpagina.

Contact opnemen

Bekijk ook

Update – 2024.1

29 februari 2024

Officieel partner van OnderhoudNL

10 november 2023